perjantai 25. tammikuuta 2008

Bessie-huivi

Sain äidiltä jonkin aikaa sitten 'vuosikertalankaa'. Näin tutustuin Bessie-lankaan. Ihastuin siihen ja tunsin heti, että me kuulumme yhteen. Sitä oli kaiken kaikkiaan ehkä vain 60g, koskapa täydessä kerässä oli 40g ja jämä kerässä korkeintaan puolet tuosta. Siinä on beessin mohair tyyppisen langan joukossa valkoisia pompuloita. Mietin mitä noin vähästä määrästä voisi tehdä ja mikä olisi oikea lanka neulottavaksi sen kanssa. Päädyin Kitten mohairiin, vaikka ihan samaa sävyä ei ollutkaan. Bessie on vähän vihertävä ja tuossa salamalla otetussa kuvassa se ainakin näkyy. Luonnonvalossa ei niin hyvin, ehkä.


Neuloin aina oikeaa Kitten- mohairilla 10 krs, kaksi Bessiellä venytetyin silmukoin. Puikot 6 1/2 ja silmukoita tähän versioon tuli 45. Neuloin ensin 70 silmukalla huivin melkein valmiiksi (tietenkin) vain todetakseni, että siitä tuli liian leveä. Ja ei ku purkuun ja aloittamaan alusta. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja se on mukavan lämmin pitää sitä sitten hartia- tai kaulahuivina.

1 kommentti:

bilkis kirjoitti...

Mielenkiintoista...yksinkertaisella tekniikalla erittäin näyttävää jälkeä. Laitan nuo venytetyt aina oikein silmukat korvan taakse...Nyt on korvat lerpallaan...