Makeannälkään piti leipasta oman pihan omppupuun sadosta tämän syksyn ensimmäinen omenapiirakka. Tämä helppo ja nopea piirakanteko-ohje on jo vuosia ollut käytössäni.
Helppo marjapiirakka
100g notkeaa voita t. marg.
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoa
Sekoita aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Ota siitä
1dl muruja piirakan pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää loppuun 1 kanamuna.
Pinnalle: marjoja, omenaa, päärynää, persikkaa yms. Lopuksi taikinasta erilleen otettu muruseos.
Paistetaan n. 180¤ n. 30min. riippuen uunista.
Voitelin piirakkavuoan voilla ja tällä kerralla 'jauhotin' pohjan kookoshiutaleilla.
Taputeltuani taikinan vuokaan levitin pohjalle ohuen kerroksen hilloa, saadakseni melkein tyhjän purkin pesuun. Se myös vähän mehustaa pohjaa, koska nyt tein piirakan omenoista. Sen lisäksi kippasin jo viikkoja jääkaapissa kahviliköörissä lionneet rusinat liemineen joukkoon. Lopuksi muruseoksen.
Mitäs tälle nyt pitäisi tehdä? Leikataan pala, päälle vaniljajäätelöä ja kuppiin kahvia ja .....
..... mmmmmmmmmm ..... ei pöllömpää ..... kyllä tätä syödä voi.
Olen myös joskus jättänyt muruseoksen ottamatta ja notkistanut taikinaa jollain nesteellä levityskelpoiseksi. Täytteen päälle olen levittänyt seoksen, jossa on:
1 purkki rahkaa, 2dl kermaa, 1-2dl sokeria, riippuen siitä mitä väliin on laitettu.
Tällä versiolla tosin vieroitin perheeni koko piirakasta, koska sitä tuli tehtyä niin usein. ;D
9 kommenttia:
Nami nami, kuola valuu jo :)
Hyvännäköistä!!
Hyvännäköinen piirakka, nam. Kahviliköörirusinat, ei ole tullu maistettua, varmaan antaa hyvän aromin piirakalle.
Hyvännäköistä! Pitäis kanssa kokeilla ekakertaa tänä vuonna omppispiirakalla:). Mustikkaversiolla olen varmaan jo kyllästyttänyt porukan, ettei sitä tänä vuonna enää tartte tehä:)
Kiitos, kaima. :) Kyllä se maistui muillekin.
Kiitti. Sullakin on ollut kaikkee kivaa leipomusta blogisssi.
Kiitti. Löysin kaapista korpuksi kuivuneita rusinoita ja ,kun sattui olemaan Virosta tuotua pahan makuista kahvilikööriä, aattelin kokeilla saisko niistä syötäviä. Ei ois yhtään haitannu vaikka pieleen olis menny. Rusinat likosi jääkaapissa 4-6vk. En nyt muista tarkkaan millon ne oikeestaan sinne lykkäsin, mutta neste oli mennyt jo vähän siirappimaikeksi ja rusinat pullukoituneet. :)
Kiitos sullekin. Tuosta ohjeen sepustuksesta jäi pois ruokosokeri. Omput oli vähän happamia, joten ripottelin ruokosokeria niiden pinnalle. Se antaa erilaisen maun kuin tavallinen valkoinen sokeri. Kannattaa kokeilla.
PS. kaikille: voi kökkö, mulla on taas noissa kommenteissani kirjoitusvirheitä. Sori.
Herkullisen näköistä piirakkaa! Kävin jo aiemmin nappaamassa ohjeen talteen, mutta silloin jäi kommentti laittamatta. =)
Lähetä kommentti