torstai 5. huhtikuuta 2007

Pari ponchoa...

... on tullut tehtyä talven aikana tai oikeastaan kolme, mutta yhdestä ei ole kuvaa. Turkoosin ponchon tein ensin. Malli oli jostain lehdestä, jonka lainasin kirjastosta, en nyt kuolemaksenikaan muista mikä lehti se oli. Aikomus oli antaa se veljentyttärelle, mutta kun hän on niin lämminverinen ajattelin sen olevan liian kuuma hänelle.


Verkkoponchon ohjetta pienelle tytölle hain kissojen ja koirien kanssa, vaan eihän sitä tietenkään löytynyt. Enkä todellakaan halunnut tehdä ponchoa Palma-langasta nimimerkillä, kokemusta on (jos pudotat silmukan, et löydä sitä enää ja jos haluat purkaa, siinä menee hermot :/ :/).

No, sitten se ohje piti yrittää repäistä tuosta vanhasta hilseestä. Arvatkaa vaan, kuinka monta kertaa sen aloitin ja purkasin, ennekuin se alkoi näyttää poncholta eikä miltään ulkoavaruudesta tulleelta oliolta, joka oli ilmakehään tullessaan alkanut levitä ja kupristua solujen räjähtäessä taivaan tuuliin....Taivaan tuuliin haihtui myös kaikki se vaivannäkö, kun näin tytön ilmeen antaessani ponchon hänelle. Se hymy riitti palkaksi. Jälkeenpäin äitinsä sanoi, että poncho on ollut tytölle todella tärkeä ja hän on nukkunut yötkin se päällä. :)


Samalla ohjeenväkerryksellä tein ponchon työkaverini tyttärentyttärelle. Kummatkin kuvissa olevista ponchoista on tehty Nalle colorista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoskiitos:)!
Kiva tunne kun lopulta sai avattua oman blogin, ja nimenomaan käsityö -sellaisen.
Ihania nuo vauvan töppöset, hiukan kutittais itseäkin aloitella...
Ja vauvoja on nyt tulossa lähi-piiriinkin usein kappalein, jotenka ei olisi päämäärätöntä neulontaa. Taidampas laittaa puikoille muutamat töppöset kunhan tuo Fifi III kolmen kerroksen jälkeen valmistuu:).

Susanna kirjoitti...

Moi! Laita vaan linkki tossujen ohjeeseen! Täytyykin laittaa myös omaan sivupalkkiin se, olin ihan unohtanut. Hyvä et on ollut ohjeesta hyötyä!