perjantai 11. tammikuuta 2008

Sinkeri surraa

Palataanpa ajassa hieman taaksepäin. Hetkellisessä mielenhäiriössä aloin viime vuoden viimeisenä päivänä väsäämään vanhoista villapuseroista kasseja. Huovutin ne ensin koneessa ja sitten tarvittiin vain mittanauhaa, saksia ja nuppineuloja. Niin ja tietenkin se ompelukone.


Tämä kassi syntyi äidin vanhasta villapuserosta. Se huopui koneessa niin hyvin, että kassiin on käytetty koko puseron leveys. Enkä halunnut tuota kissaeläintäkään ruveta pilkkkomaan, joten kassista tuli ihan hyvän kokoinen noin 39x35cm. Olkahihnat on tehty hihoista ja vuori on ommeltu vanhoista mustista pitkistä housuista. Kaivoin ne niistä kirppiskasseista, joita aikaisemmin esittelin.


Villapuseron tähän kassiin löysin kirpputorilta. Ostin puseron ihan tuon nallen takia, se oli jotenkin niin söpö. Nallen rusetti ja tassuissa ja korvissa olevat kangaspaikat eivät tietenkään huopuneet vaan menivät kurttuun ja mietin miten saisin ne suoristettua kun en viitsinyt niitä poiskaan purkaa. Siitä sitten sain idean nallen täyttämisestä. Neulasin nurjalle puolelle kankaanpalan ja ompelin oikealta puolelta nallen ääriviivoja pitkin. Jätin pääpuoleen aukon täyttämistä varten. Vanhan tyynyn sisuksista otin täyteaineen ja kun nalle oli sopivan pullea, ompelin aukon kiinni. Tässä kassissa on erilliset kaistaleet sivuissa ja pohjassa. Koko on noin 30x30x6cm. Olkahihnat on tehty myös hihoista ja vuori kirppiskassin uumenista löytyneestä mustasta paitapuserosta. Puseron leikkasin niin, että pystyin hyödyntämään kaksi rintataskua kassin sisälle pieniksi läpällisiksi taskuiksi ja ompelin lisäksi isomman taskun toiselle puolelle.


Samaan syssyyn uudistin vanhan torkkupeiton. Jätin sen vuoriksi ja pällisen ompelin verhokankaasta.Materiaalia en muista, mutta se on liukasta ja kahisevaa ;).

Ei kommentteja: