perjantai 24. lokakuuta 2008

Että ottaa pattiin

Ja nyt en tarkoita hauista vaan sitä kupolia, joka keikkuu kahden hartian välissä (miten niin siihen voi sattua kun se on ontto). Nyt seuraa ote blondin päiväkirjasta vuodelta' viis siitä' ennen nakkisotaa.

Tässä on kuva tilanteesta 26 kesäkuuta 2007!?


Mitä tekee blondi, joka löytää puseronmallin, josta haluaa kesäpuseron itselleen? Noh, heti kun huomaa kyseisten lankojen ilmestyneen kaupanhyllylle, käy hän kaksin käsin riuhtaisemassa tarvittavan määrän kainaloonsa ja kyräillen hiipii kohti kassoja, ettei kukaan vaan tule ja vie niitä pois, minun aarteitani (my precious). Kotona hän silmät kiiluen ryhtyy neulomaan ja kun takakappale on puolessavälissä, hän huomaa ottaneensa epähuomiossa liian pienet puikot. Mitäs blondi sitten tekee? Neuloo tietenkin etu-ja takakappaleen valmiiksi, että voi purkaa molemmat yhtäaikaa. Tasapuolisesti. Sitä ennen hän on kuitenkin sovitusta varten kuronut kappaleet yhteen, hyvin viisaasti... nuppineuloilla. Ja sitten auts yrittää outs vetää eih varovasti päälle aaarrrgggghhh. Kiireesti peilin ääreen ja hän huomaa jonkun karanneen makkaratehtaalta. Kuori kiristää. Ei kun puikot kauniiseen käteen ja aloittamaan alusta, kunnes potutusarvot hipovat pilviä ja tekele tungetaan käsityökorin pohjalle, kori vaatekaappiin, ovi kiinni ja valot pois. Näin voi onnellisesti ryhtyä neulomaan kaikkea muuta kuin cocos-lankaa. Melkein puolentoista vuoden kaapissa murjottamisen jälkeen tekele kaivetaan hetkellisessä mielenhäiriössä syyskuun lomamatkalle mukaan. Siellä sitä aloitetaan jälleen alusta neulomaan ja pikkuhiljaa kotopuolessa se näkee päivänvalon valmiina puserona. Ja potutusmittarin viisari värähtää jälleen.


Kuvassa se ei ehkä näytä siltä, mutta se on liian iso. Tuntuu , että se olisi koko ajan putoamassa päältä pois. Kaula-aukko on aavikon kokoinen ja ketjusilmukkakaulus vetää aukkoa vielä isommaksi. Ja helma löpsöttää, oikeasti.


OHJE: Novita-lehti kevät 2007
LANKA: Novita Cocos
PUIKOT: 4,5
VIRKKUUKOUKKU: 4,5 bambu

Sen verran kaalia keitättää etten päätellyt ketjusilmukkareunojen lankoja ollenkaan. Onpahan helpompi aloittaa purkaminen. Nyt vien sen hautuumaal........ei kun hautumaan pimeään vaatekomeroon.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihanko tosissas menit purkamaan tuon ihanan ja erittäin sopivannäköisen luomuksen!?! Ottaa tosissaan pattiin täälläkin jos purkasit...Iltasurffailulla äimistelee Minna ja Tarja

santra kirjoitti...

No, en vielä ole sitä puseroa purkanut pistin vaan sen pois silmistä. Se kyllä näyttää kuvassa sopivammalta kuin miltä se päällä tuntuu. Täytyy katsoa riittääkö tahdonvoimaa neuloa se vielä kolmannen kerran!? :/ Nyt olen hukuttanut turhautumistani neulomalla kolme myssyä...... niistä tuonnempana.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat ihanasti. Itsekkin olen samaa mallia ihaillut ja lankoja kaupassa hipelöinyt, tosin en ole onneksi vielä kipittänyt kassalle lankavuori sylissäni