sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Se on siinä

Virkkaus ja purkaus on nyt päättynyt... ainakin tämän työ osalta ja valmista tuli. Huhhuijjaa. Totaalinen virkkausplääh alkoi heti kun sain hameen valmiiksi ja päättely jäi tekemattä moneksi päiväksi. No ensin hame kyllä odotteli sopivan levyistä kuminauhaa ja sitten sovitusta ja sen jälkeen päättelykeijua, joka kuulemma on olemassa. Se keiju sai liihotella tovin ympärilläni kun mallailin hametta ja katselin peilistä, että tykkäänkö vai en. Ois ollu nimittäin helpompi purkaa. Syntyikö tästä nyt katu-uskottava neule krouveilla pitsipinnoilla, kuten Novita-lehti väitti. Tosin ne jotka ovat nähneet kuvan hameesta lehdessä toteavat, ettei tämä tekeleeni ole ihan kuvan mukainen. Muokkaus meni jotenkin niin, että leveydessä yksi mallikerta vähemmän ja pituudessa yksi enemmän. En halunnut ihan NIIN lyhyttä hametta, kun siitä meinasi tulla.


Malli: Novita talvi 2008 s. 30
Lanka: Novita Isoveli 294g
Virkkuukoukku: nro 6


Ohjeen mukaan lankaa piti varata 400g, mutta ei menny. Mulla on uusi keittiövaka, joten tuo määrä 294g pitää kyllä paikkansa. Pituutta hameella on 55cm. Pitäisi vielä ommella vuorikankaasta kunnon alushame. Nyt alla on joku acryyli tms. pläjäys joka tahtoo kiivetä koko ajan ylöspäin kun kävelee. Saapas sitte näkkee tuleeko käytettyä. Jos ei niin täytyy tehdä siitä lisää sukkia, kuten jämälangoistakin.

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

No mutta, tuo hamehan näyttää tosi tyylikkäältä! Mää sain eilen pääteltyä vuonna 2005 Maijalle kutomani pörrösukat, nyt kun ne vielä mahtuu Kaisalle. Joten se päättelykeiju ei tainnut osata tänne meille ihan helposti...?!