perjantai 13. marraskuuta 2009

Neuloosista neulepläähiin ja takaisin

Mulla oli kauhia neuloosi päällänsä kun aloin neulomaan noita tossukoita. Tein nuo mustat ensin ja kun ohjeen koko oli 38:lle, joilla Polkasta tehdyt on, niin lisäsin silmukoita tehdäkseni isommat miehelle. No, sit kun nuo pienemmät oli valmiit pääsin vertailemaan kokoja ja sovitin pienempiä mieheni jalkaan joka on kokoa 40 Polkat sujahti niihin kuin vettä vaan, vaikka oli tennissukat jalassa, aloin epäillä et nuo mustat venyy kokoon 56. :( En tiiä kun ei oo tullu vastaan vielä sen kokosia jalkoja. Otti pikkusen päähän kun mun rojekti ei nyt edennyt ollenkaan.


Ohje: Novita Talvi 2008, malli 53 Neulotut tossut
Lanka: 7-veikka musta ja moniraita (isot), Polkka (pienet)
Puikot: 3,5 sukka- ja pyöröpuikot

Tuolla aiemmin kun tein niitä Sammakkopipoja ja toisesta tuli pieni ja toisesta tuli suuri (tosin pienempi pipo löysi sittemmin pienemmän pään johon se passassi), niin etsin sitten toisen mallin jota kokeilla ja joka sopisi päähän jolle sen oli tarkoitus mennä. Muistin sitten tämän kissankorvapipon ja ei kun puikot suihkimaan vaan. Tosin siihen kuuluisi tupsut nauhanpäihin, muttamutta, siitä jonka tein tuli niin suuri että menin siitä mistä aita oli matalin ja tein vain tupsut, ettei lanka lopu kesken. Tässä vaiheessa se neuleplääh uhkasi syöstä syövereihinsä neulojan kokonaan (miks mul ei mikään onnistu kerralla).


Ohje: Stitsh'n bitsh, Kittyvillen virkapipo, Kitty Schmidt
Lanka: Novita Jussi
Puikot: 3,5 sukka- ja pyöröpuikot

Mut melkein pelasti siltä pläähiltä mun ystävä joka halus mun tekevän hälle kädenlämmittimet. Paitsi että kun neuloin vaan menemään mukavaa ohjetta, kohta jo peukalossa, huomasin ohjeen sanoneen että puikot ois pitäny vaihtaa paksumpiin mallineuletta aloittaessa (ai nii ohjeet pitää lukee ensin alusta loppuun...mut mitä jos siin välis ku alkaa tekemään unohtaa mitä on lukenu?). Niinpä niistä tuli mielestäni aika napakat ja aloin tehdä uusia ennenkun edes sovitutin ensimmäisiä. Ensimmäiset neuloin keltaisesta langasta (ne muuten unohtui kuvata) ja nämä toiset oranssista. Mutta kun sovitutin keltaisia ystäväni sanoi haluavansa molemmat. Vähän liian pitkät ovat minun käteen vaan sopivat oli ystävällein.


Ohje: Novita Talvi 2008, malli 38 lapaset
Lanka: Novita 7-veikka
Puikot: 3 ja 3,5 sukkapuikot

Neuloosi tuntuis vielä pakottavan kilisyttämään puikkoja, mut uskokaa tai alkää mää oon nyt ompelukoneen kimpussa....ja surina kuuluu.....

Ei kommentteja: