maanantai 21. helmikuuta 2011

Kirjamania

Hurruuttelinpa päivänä muutamana paikalliselle Abc:lle tarkoituksena kipaista Kirjapörssissä ja piipahtaa hakemassa pari hinkulistalla ollutta käsityökirjaa. Ja eikö mitä. Ne oli haihtuleet kuin piaru saranaan koko kaupasta. Riipasipa myrtsin muijan sydänalasta niin että ois melkeen tarvittu nitroja. Että sapetti, miks, oi miks en ottanu niitä sillon heti kun bongasin ne siellä (story of my life).


Vaan älkää luulkokaan että tulin kaupasta ulos tyhjin käsin. Täytyihän mun lääkitä pientä syrän parkaani jotenkin etes. Parhaaksi laastariksi katsoin tämän Kauniit neuleklassikot-kirjan. Olinhan nähnyt sen siellä ennenkin ja se ei todellakaan ollut ostoslistalla, mutta kun oli hinta alennettu vieläkin alemmaksi niin mikäs ettei.


Kirjassa oli aikas ihania 'kaapelitöitä' ja tämä malli hiveli mun silimää kaikista eniten sillä hetkellä jotenkin hellästi. Jospa joskus ja ehkäpä, todo-listalle sekin siis.


Seuraava kirja eksyi (kirjaimellisesti) mun käteen kun menin kirjakauppaan tarkastamaan hakemieni kirjojen kirjakauppahintoja. Mää ostin tän melkeen niinko vahingossa, ihan totta. Se ei ollu etsimäni kirja, mutta listalla kumminkin. Se nyt vaan tahtoi tulla mukaani juuri sillä hetkellä.


Ja täytyy tunnustaa että kun selasin kirjaa mää melkeen kuolasin lammikon kaupan lattialle. Ens kerralla kun lähden kirjaostoille pitää varmaan varata pyyheliina laukkuun ihan vaan varmuuden vuoksi ettei käy köpelösti. Saan vielä laskun kotiin vesivahinkojen aiheuttamisesta ja myytävien kirjojen turmelemisesta. Pois se minusta.


Yllättävää kyllä, kaapelit mun käteen tästäkin kirjasta. Niiiiin ihana. Tahtoo. Vois vaipua melkeen helmineulepsykoosiin.


Lopuks viel pari kirjaa, jotka on ollu mulla jo vähän aikaa. Yllä oleva ihan kaupasta, mutta alla on kirja jonka löysin kirppikseltä. Siistii. Kirja on kuin uusi ja ostin sen lähinnä noitten neuletöitten takia, jos koskus ja niin pois päin, kyllä te tiiätte.


Ei kommentteja: