torstai 29. joulukuuta 2011

Yes, I did it again

Viitaten keskiaikaiksiin turnajaisiin, joka oli taannoin käynnissä sen turkoosin virkkauksen tiimoilla, voinen todeta turnajaisten olevan edelleen tauolla. Poissa silmistä , poissa mielestä ja niin edespäiten. Mutta mitä tulee OMPELEMISEEN, on sillä saralla ollut meneillään pienimuotoinen Tour De Kääk. Näet kun keväällä, vai oliko se kesällä tai syksyllä (???, miten se dementia alkoikaan???), jolloinkin kuitenkin tänä vuonna (afrikassa) leikkasin puolihameen uusilla kaavoilla Suuri Käsityö-lehdestä 9/2010. Mittailin ja mittailin, sekä kaavoja, omaa ruhoa ja saumavaroja ja leikkasin. Sitten homma jäi lojumaan kirjaimellisesti ompelupöydälle sen puoli vuotta ilman, että osien päältä edes pölyjä pyyhittiin. Sitten viime viikolla kauheassa puolihameentuskasssa (no, ku piti välttäättä saada jotain uutta päälle, mielummin heti) huiskautin pölyrättiä ja otin hameen kappaleet kauniiseen käteen ja aloin kasata tekelettä kokoon. Ompelin hameen etukappaleen ja kaarrokkeen, sekä takakappaleet ja myös piilovetoketjun, joka sivumennen sanoen istahti kertalaakista paikoilleen melkein täydellisesti. Sivusaumat vain nuppineulasin sovitusta varten.
Ensimmäinen kääk, tuli kun vetaisin hameen päälle, sillä seurauksella että nuppineula tuikahti sentin verran ihon alle ja toinen kääk, kun huomasin että hame on liian pieni. MITÄH! Onko päydällä lojuminen aiheuttanut atomien kutuístusta? Minähän mittasin, mittasinhan, sen niin tarkkaan? Vai onko käynyt niin että, elopainohiiri nakersi lisää liikuteltavaa tähän tomumajaan? Ei voi käsittää. No, nakerruksista huolimatta piti sitten leikata uudet hameen kappaleet. Onneksi oli kangasta sen verran reilu pala, ettei siitä tullut ongelmaa. Lopputulokseen olen suht´ tyytyväinen. Vaihteeksi on kiva pitää päällä kapeaa hametta ja kivalla kaavalla vois tehdä toisenkin hameen, nääs kun taaskaan yksi ei riitä. ;D

3 kommenttia:

- Virpi - kirjoitti...

Hieno hame. Minulle on käynyt ihan samalla tavalla....leikatut kankaat ovat kutistuneet jäätyään lojumaan toki joskus myös vaatekaapin vaatteet kutistuu ihmeesti :) Mukavaa ja mielenkiintoista alkavaa uutta vuotta!

Helena kirjoitti...

Hyvännäköinen hame! Viimeaikoina ompelu on alkanut kiinnostaa minuakin enemmän. On tosin jäänyt vielä sekin ajatuksen asteelle :) Hyvää tulevaa vuotta!

santra kirjoitti...

-Virpi-: Kiitos. Niin nykyajan vaatekaapit on siitä ihmeellisiä, että ne syö hengareita ja kutistaa vaatteita. ;D

Helena: Kiitti. Se on joskus vaikeinta se aloittaminen itselläkin, mutta kun on alkuun päässyt niin ihmettelee että mikä tässä niin vaikeata olikaan. :) Kynnyksen yli kiipeäminen vaati eniten voimia.