perjantai 20. tammikuuta 2012

Ei pöllömpi laama-agility


Minun Armaani, ei siis Giorgio, pyysi jokin aika sitten itselleen uutta pipoa. Vähän ohuempaa kuin joskus aiemmin tekemäni paksu pakkaspipo KLIK. Päätin tehdä sitten oikein pehmeästä langasta ja kävin päivänä muutamana tsekkaamassa paikkakunnan käsityöliikkeen uudet tilat, johon se oli just muuttanut. Hipelöinnin tuloksena ostaa päkäsin LAAMAA!


Ohjeita selatessani löytyi tämä Pöllö-Pipo Penguin purls-blogista. En kyllä ihan ymmärtänyt tuota englanninkielistä ohjetta, jotenka kaivelin sitten myös suomenkielisen Pöllömyssyn ohjeen. Näitä kahta hyväksikäyttäen syntyi tämä mun pöllöpipo.


Malli: Pöllöpipo  
Lanka: Katia Miski 100% Llama-Baby Lama, käsin pesu
Puikot: Nro 4  
Muuta: Kaksi nappia, pöllöjä on kahdeksan, jos haluaa kaikille silmät, nappeja menee 16 kpl.


Tässä mun pipossa on silmukoita 96, pöllössä 8s oikein, välissä 4s nurin. Ehkä nuo pöllön jälkeiset kaksi nurjaa kerrosta ois saanu jäädä tekemätta ja aloittaa siitä suoraan vaan oikeat kerrokset, näin jälkeenpäin ajteltuna. Näitä pöllöjä näkyili jo vuonna 2009 ja sen jälkeen vähän joka paikassa, pipojen lisäksi puseroissa ja lapasissa, ja tykästyin heti. Kurkatkaa vaikka JaanaMaan ihanuutta, nam nam nam. Ihana väri, ihana pusero. Ehkä joskus teen, ehkä en, kun tuo todo-lista sen kun pitenee.

Apropoo, asiasta toiseen, mulla on nääs pieni onglma tai oikeastaan seuraa etsintäkuulutus. Mulla on hilikkua vaille valmis pusero, mutta langat pahus vieköön loppuivat kesken enkä ole mistään löytänyt lisää. Kävin kaikki paikkakunnan liikkeet läpi ja soittelikin ympäri maata, myös Novitan Lankadeliin. Tarvetta olisi Novitan langoille Rose Mohair ja Rose Mohair LUX, molemmat väriä 541, siis se tummempi punainen. Parhaassa tapauksessa kumpaakin kaksi kerää että riittää varmasti. Taka- ja etukappaleet on neulottu ja hihatkin hihakavennuksiin. Teen siis kaksinkertaisesta langasta toinen Luxia toinen tavallista mohairia. Jos jollain sattuu olemaan ylimääräiset kerät ja niistä haluaa luopua voisi laittaa s.postia osoitteeseen santloora@dnainternet.net. Sovitaan hinnoista sun muista korvauksista lähemmin. Terveisin nimimerkki: Pelastakaa minut ufoutumiselta. Kiitos. :)

Ei kommentteja: