keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lapasiiii vol 1-3

Ensin tuli idea, sitten tuli lapasflow.


Palmikkohärpäkkeitä
Ensimmäisenä tarttui omiin pikku kätösiin tämä Jussi lanka, joka on marinoitunut hyvin muutaman vuoden kaapissani ja jota on aina välillä silitelty. Piti vaan kokeilla tuollaisia palmikoita, mutta ennenkun kerkesin neuloa näihin peukaloita oli ihan pakko kokeilla....

Kahden silmukan palmikkoa.
.... miltä näyttäisi kahden silmukan palmikko tähän tapaan. Siinä neuloessa tuumailin, että tulekohan näistä saajalleen liian tiukat, joten ennenkun sain neulottua näihin peukaloita oli ihan pakko kokeilla....

Valepalmikkoa.
.... jos vaikka tekisi vähän isommat lapaset valepalmikolla samasta valkoisesta langasta. Aika samannäköistä jälkeä tuolla kahden silmukan palmikolla ja valepalmikolla tuli. Valepalmikko neulotaan niin että neulotaan kaksi silmukkaa oikein yhteen ja, ennenkun päästetään silmukat puikoilta, neulotaan niistä ensimmäinen uudestaan. Kavennus ja lisäys samantien.

Perhepotretti. :)
Mallit: omista sahajauhoista
Lanka: Novita Jussi ja 7-veikka
Puikot: Nro 3.5

Uusia ideoita sen kun pukkaa, joten puikot kilkka......

10 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kivan näköisiä kaikki kolme! Multakin löytys Jussia, ostin niitä joskus liiviä varten. Toivottavasti se lehti vielä joskus löytyy josta mallin bongasin.

santra kirjoitti...

Kiitti. Se on joskus hankalaa kun etsii jotain ohjetta, eikä sitten löydä vaikka etsii kissojen ja koirien kanssa. Mulla oli hukassa torkkupeiton ohje, johon ostin langat jo viime vuonna, enkä vaan löytänyt enää ohjetta. Tänään äidillä yhtä käsityökirjaa selatessani siellä oli samantapainen peitto, jonka muistin nähneeni jossain lehdessä. Ehkä muistin väärin, ehkä se on sama....ehkä. :)

Mira kirjoitti...

Hienoja lapasia!
Mie haluaisin tehä torkkupeiton, joskus :)
Mutta ei oo semmosta täydellistä ohjetta tullu vastaan. Ei sillä, että ihan hirveästi oisin ettinykään :)

Paksu Leidi kirjoitti...

Wau! ootpas sä ollu ahkera..(taas..jälleen)! Palmikot on kivoja, ne vale-sellaisetkin, oikein nättejä lapasia. Meikäläinen tekee vielä sukat ja lapaset ohjeesta, sahajauhot on tässä päässä ehkä jo vähän "homeessa" kun ei muista mittään, edes yksinkertaisempiakaan ohjeita ulkoo....?? Pitäis varmaan harrastaa enemmän niitten tekemistä..ehkä..

nätti rätti kirjoitti...

Noi kahdet alimmat varsinkin - vautsi!
Mulla alko myssyflow!

santra kirjoitti...

Kiitti. Tuohon torkkupeittoon vielä palatakseni, tuli vaan mieleen et ois ehkä voinu valita jonkin muun langan kuin Nallen, siis jonkun paksumman. Esim. Novitan syksy 2011 lehdessä oli Isostaveljestä puikoilla nro 6 neulottu pitsinen palapeitto tai Novitan talvi 2011 puikoilla nro 10 neulottu raitapeitto. Mut ainahan sitä vois muuttaa suunnitelmaa... ehkä. ;D

santra kirjoitti...

Tiiä ahkeruudesra mut on ollu joku pakottava tarve vaan neuloo, neuloo, neuloo.... Mut enpä minäkään ulkomuistista tee, piti nääs tota peukalon tekooki vähä tsiikailla et miten se menee. Ota vaan ohje käteen ja nitkuttele. :)

santra kirjoitti...

Kiitos sullekin. Kaikki flowt on kyllä paras vaan käyttää hyväksi, nii valmista tulee. :)

Paksu Leidi kirjoitti...

..Nitku, ..nitku.. täält kyll kuuluu joku tommonen ääni, mutt ei oo vielä lapasia, vaan edellinen neule (ja ohjeesta!)..

Paksu Leidi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.