lauantai 3. maaliskuuta 2007

Kaikkea perusta

Viritellessäni toissasyksynä alkuun taas käsityöharrastustani, ajattelin tehdä ensin kaikkea heleppoa. Niinpä sitten tein peruspipoa, perushuivia, perussukkaa, perussitä ja perustätä eli kaikkea perusta.


Tässä on muutamia itselle neulomiani kaulahuiveja ja pipoja. Kaikkea on käytetty ahkerasti vuoronperään, mielialan mukaan. Vasemmalla oleva virkattu verkkohuivi on kaiken pahan alku ja juuri. Langat sain äidiltäni. Ne olivat olleet hänellä kaapissa monta vuotta. Ja kyllä ne minunkin kaapissani ehtivät seisoa jonkun vuoden ennenkuin sain tehtyä niistä jotain. Tosin niistä oli kyllä meinannut tulla pieni pusero, joka oli jäänyt kesken. Niin oliko tuo nyt sellainen ufo-juttu? ;) No, se pieni pusero purkautui takaisin kerälle.

Sinisestä halusin piiiitkän piiiitkän huivin ja siitä tulikin noin 235 cm pitkä. Punainen huivi taas on ihan nysä johtuen siitä, että lanka loppui kesken. Sitä paitsi se kääntyy ikävästi kippuralle joten sekin saattaa jossain vaiheessa päätyä takaisin kerälle.


Toisessa kuvassa on sitten kaulahuiveja, jotka on tehty saajien toiveitten mukaan. Sinä syksynä neuloin 13 kaulahuivia. Jotkut niistä ovat menneet muille maille vierahille uusien omistajien kauloja lämmittämään.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Mitä neulemallia käytit neuloessasi sitä punaista huivia? Sileä neule käpristyy, olen huomannut sen. Se on sen ominaisuus.