maanantai 30. huhtikuuta 2007

Mää sortusin ja innostusin

KUKA voi kävellä alennuskorin ohi, jossa on lankaa 1€/kerä? Em mää vaa. Siispä sorruin ostamaan lankaa summanmutikassa, kun en heti keksinyt mitä niistä tekisin. Pieni saalis on tässä. Paitsi, että tuota oikeanpuolista Lollipoppia ostin kuusi kerää. Jaa, että missä ne muut on? No, se liittyy siihen innostumispuoleen.


Ajattelin ensin tehdä Lollipopista verkkopipon veljentytölle. Plarasin kaikki lehteni läpi ohjetta tuon paksuiselle langalle etsiessäni. Kävin Novitan sivuilla netissäkin. Yhtä tyhjän kanssa. Yritin sitten säätää jotain ohjetta, mutta eihän se tietenkään Blondilta onnistunut. Tein varmaan kuusi eri versiota verkkopiposta, jotka kaikki purin kun ne näyttivät epämääräisiltä sipulipusseilta. Eihän nyt kukaan halua kesää sipulipussi päässä kulkea! Innostuksissani ihan välttämättä halusin edes jotain tuosta Lollipopista tehdä, niin aloin väkisin vääntää rannekkeita, joiden ohjeen löysin Novitan lehdestä kesä 2007 s. 62, 63 ajatuksena, että 'mää kyllä kesytän tän langan'.


Blogeja selatessani löysin Kultalankaa-blogista pipon mallin, joka oli tehty Samos-langasta puikoilla n:ro 4. Jostain syystä käytin 3,5 puikkoja, mutta neuloin sillä ohjeella joka sivuilla oli. Kun pipo oli valmis minusta tuntui, että piposta tuli liian iso koskapa se mahtui omaankin päähäni aivan hyvin. Tein uuden pipon 80 silmukalla ilman välikavennuksia ja yllätys, yllätys... siitä näytti tulleen liian pieni...


Tuumin, että jos pipo vähänkin 'kilittää', kuten veljentyttö sanoo, niin hän ei käytä pipoa ollenkaan. Niinpä otin puoli numeroa suuremmat puikot kauniiseen käteen ja tein vielä kolmannen pipon. Tässä aloitin kavennukset 13 cm:n kohdalta ilman välikavennuksia. Tein myös pipoon sopivan kaulahuivin, jonka malli on Moda-lehdestä 3/2007 s. 21.


Kun olin vauhtiin päässyt tein vielä yhden pipon kotoa löytyneistä Lollipop- ja Samos-langoista ja siihen kaulahuivin, jonka malli on Stitch'n bitch-kirjasta oleva Puutarha-huivi s. 106.


Että tälläinen seikkailu syntyi yhdestä sortumisesta ja innostumisesta lankojen ja ohjeiden ihmeellisessä maailmassa. :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kääk miten ihana toi vihreä-turkoosi kokonaisuus... :P

Anonyymi kirjoitti...

Jasmin lankaa...hmmm...minä ei ole sitä edes nähnyt...saati siitä mitään tehnyt. Onkohan tällä paikkakunnalla hiukan suppea lankavalikoima... :) Simaisaa vappupäivää.

Liisa kirjoitti...

Siinä Stich'n bitch kirjassa oli semmoinen verkkopipo jonka ohjeella tein tytöille verkkopipoja ja tuli hyvänkokkosia (7-11v), mutta ommaan päähän liikapieniä :)
Varmaan enää mitään apua mutta pakko oli tulla sanoon :D