tiistai 26. elokuuta 2008

Sieni saalistusta


Käväisinpä meidän tattiapajalla. Nämä on löydetty 50 metrin säteellä talosta. Joka toinen päivä vähintään täytyy käydä kierroksella tutkailemassa jokos on uusia putkahtanut näkyviin. Tässä on herkku- ja samettitattia, mutta mikä on oikealla näkyvä kaunis sieni.
En tunne sieniä kovin hyvin, olen vasta aloittelija ja suppilovahvero, kanttarelli, musta torvisieni ja nyt nämä tatit ovat vasta poimintalistalla. Tai no, on noita rouskujakin tullut poimittua, niinkun kangas- ja karvarousku nääs. En osaa oikein yhdistää tätä sientä mihinkään kuvaan sienikirjassani. Täytyy varmaan ostaa pari kirjaa lisää.
Näitä sieniä olisi viime syksynäkin ollut poimittavaksi vaikka kuinka tuossa takarinteessä, mutta sinne jäivät maatumaan. Oliko se hyvä vai nou riippuu siitä voiko niitä syödä. Isältä jos menee kysymään hän sanoo, että kaikkia sieniä voi syödä, mutta toisia voi syödä vain kerran. Joten kysymys kuuluu onko nämä niitä kerran syötäviä sieniä vai voiko näitä syödä aina vain uudestaan? Kysyy epätietoinen kahden sienikirjan omistaja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mahtava sieniapaja sinulla! Olisiko viinihapero - lue lisää sienikirjasta!

T: Ledu

santra kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kuvaa ei sienikirjastani löytynyt, mutta isohaperon esittelyssä viinihapero oli mainittu yhdellä virkkeellä. Tarvii varmaan ostaa se uusi sienikirja, että tumpelompikin kana sienen löytää..... ;)