perjantai 21. toukokuuta 2010

Leipee, leipee leipee


Saatiinpa ystävät tänne yökylään melkein viikoksi. Siinäpä hyvä syy vähän leivontaan ja kokkailuun. Leipasinpa sitten tuliaisiksi uudella härvelilläni eli keittiön monitoimikoneella, jolla voi porata ja sahata ja tasata ja hioa, tai no ei ny ihan mutta kaikkee pilkkoo, möyhentää ja vatkata, niin ensimmäisen leipäni. Tuota konetta oon toivonu jo jonkin aikaa, koska meidän vanha häälahjaksi saamamme vatkain ei kestänyt kuin 32 vuotta ja sitten se meni katkomaan toisen taikinakoukkunsa kesken vaivaamisen. :D Tuolta Pullahiien leivontanurkasta löysin kivan leipäohjeen Muunneltu Kuubalainen leipä Ja näin kuumallahan kaikki Kuubalainen on poikaa. Kantsii kokeilla, jos sattuu omistamaan keittiöva'an, koska kaikki mitat on grammoina. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Kunnon leipää eikä mitään kaupan pullahöttöä. Ja silleen simppeli et kun tekee taikinan, vaivaa, nostattaa tunnin ja eiku lätkäsöö pellille, vetasee veisell' pari viiltoo ja paistaa. Kantsii muuten tsiikata Pullahiiren kakkujakin jos käypi siellä blogissa.

Käsitöitäkin on tuloillaan, ainakin yks ponco valmiina, kunhan saan kuvailtua näiltä kiireiltäni, ei oo nääs aurinko päässy paistamaan hihaan. Sit ois viel yks myssy ja kaulaliina (niitähän tarvitaan ettei pääse paleltumaan näin helteellä) ja huivi on alotettu (neulon kaks kerrosta ja huomaan virheen, purkaan ne ja teen neljä kerrosta ja huomaan virheen ja purkaan kaks jne. niin se KESTÄÄ) ja ommellakin pitäisi poncholle kavereita ihan just. Mutku mää oon möyriny tuol pihalla ja oon mullassa varpaanvälejä ja nenänreikiä myöten puhumattakaan kynnenalusista. Just tänään istutin kesä kukkia ja huomenna jatkoa seuraa.

Ps. Jos kiinnostaa kattella kukkakuvia paan tonne Puutarhapuuhapuolelle tulppaanikuvia ihan just kunhan kerkeen. ;)) Mää oon ihan täpinöissäni ton Likan kamerasta, joka on mulla lainassa. Just hokasin et määhän voisin ostaa oman linssin jolla pääsee vielä lähemmäs kukkia, vaikka ihan kukan terälehdelle soittelemaan.

Ei kommentteja: