maanantai 3. tammikuuta 2011

OU JEE !!!! *


Oli kuulkaas muuten pakko pyyhkiä ne kuolat suupielistä tämän sukkakuvan nähtyäni. Voi ketaletta, kun sitten kävin käsiksi tarkemmin itse ohjeeseen, niin huomasin että silmukoita piti luoda niin paljon kuin 104, siis SATANELJÄ silmukkaa. Koitin ensin neuloa Maija-langalla, mutta ympärysmitasta tuli niin suuri että sukanvarsi ois varmaan mahtunu mun päähän. Siitten etsin ohuimman langan mitä kaapista löytyi (no ku kaupat ei ollu auki siihen hätään) ja 2,5 puikot. Ja silti. Jos tähän varteen, 151cm, liitettäisi pohkeet jotka olisi olleet passelit tuohon silmukkamäärään, niin mun pohkeet ois ollu kuin belgialaisen syöttösonnin pakarat. Ou nou!

Ja mää en jaksanu sit enää ruveta säätämään noita silmukoita ja muita, joten menin siitä mistä aita oli matalin, eli hain toisen ohjeen, koska ohuin lanka, joka kaapista läytyi tuntui niin mukavalta neuloa ja väritkin oli mun mielestä namuskat. MUTTA mää TAHDON vielä tommoset palmikkosukat, PAKKO SAADA.


OHJE: Novita talvi 2010, malli 80 Naisen neulotut pitsisukat s. 93
LANKA: Steinbach Wolle Aktiv Effekt
PUIKOT: 2,5
MUUTA: Ohuemmasta langasta johtuen silmukkamäärä on eri mitä ohjeessa, mutta pitsikuvion silmukkamäärä on sama.


En muuten kyllä ikinä uskonut neulovani mitään noin ohuilla puikoilla. Ajattelin ettei kärsivällisyys riittäisi, näköjään riitti ainakin sukkien verran. Salamalla otetussa kuvassa lankojen väri vähän vääristyy, mutta alla on kangas Anopin jäämistöistä, josta ompelin pöytäliinan. Siinä on niin erikoiset värit ja iso kuvio etten sittenkään tehnyt mitään vaatetta, vaikka ensin niin meinasinkin. Kangasta oli kolme metriä, joten pituus riittää vaikka molemmat pöydän jatkopalat on käytössä.


Palmikkosukkahäsläyksen tiimellyksessä valmitui myös parit tavis-sukat miehelle. Sinivihreä varrenosa toisissa sukissa on vanhoista puhki kuluneista sukista, muuten molemmissa on käytetty jämä Jussia ja 7-veikkoja puikoilla 3,5.


Puikoille on tupsahtanut nyt puserontekelettä petroolin värisenä. Joten ei ku nitkuttelemaan siitä. Ai. niin. Tarttis kai laittaa ensin ruokaa ku Miäs tulee kohta nälkäsenä töistä kotio ja ei kai sitä itekään pelkällä puikkojen kilkuttelulla elä. Juu, jotta pernaa pöytään.


* Terveisiä Paksulle Ladylle. En voinut vastustaa kiusausta pistää tuota otsikoksi. ;))

Ei kommentteja: