lauantai 5. maaliskuuta 2011

Mittatikku


Poikkesinpa tossa päivänä muutamana paikallisessa Lidlissä ja siellä pongasin tommoset palmikkopuikot, jotka tietenni nappasin mukaan ku halvalla sai, kokonaista 1.48 ekee. Vaikka muistelin kyllä omistavani vitosen palmikkopuikon jo ennestään.


Enkä ihan väärässä ollutkaan, ainakaan ensinäkemältä. Kattelin kuitenkin et onpas vitosen puikoil kokoeroo. Piti sitten suorittaa ihan arkeologinen tutkimus asian tiimoilta. Arkeologinen sen vuoksi, et piti kyl vähä kaivella et sai puikot ulos tuosta Lidlin paketista. Oli kai joku älykkyystesti kun olivat niin tiukkaan pakattu, ettei meinannut saaha auki millään.


Nii et kahtokkee ny. Vitonen ja vitonen!? Vasemmalla on Novitan koko ja oikealla Lidlin.


Ja sitte ko lykkään ne puikkomittariin nii miltäs näyttää. Lidlin puikko on vitonen, mut Novitan puikko on nelonen? Oonks mää ymmärtäny jotenki väärin et toi Novitan koko 2-5 ei tarkotakaan kakkosen ja vitosen kokoja?? Ja ku ohuemmanki koko mitatessa onki 2,5 eikä 2. Täh? No eihän tää mua sinänsä mitenkään haittaa. Eipähän nyt ookaan kahta samankokosta palmikkopuikkoo, mut kysyn vaan kumminki. Pienen ihmisen mieli haluis tietää.


Pyöröpuikko-ostoilla käyttelin Äiteetäki yhtenä päivänä ja sit mulle kävi köpelösti. Määhän täs joku aika takaperin rutkutin ku en löytäny turkoosia 7-v:tä enää lisää, ne säärystimet tehtyäni. Sitte ykskaks turkoosinvärinen hyökkäs iski kulman takaa kimppuun ihan pahaa aavistamatta ja piti hakee ostoskori, vaikei mun pitäny sielt ostaa yhtään mitään. Otin siit kuus kerää et sais villapaitaa tai jotain muuta tehtyä ja kaks kerää jäi jäljelle. Mut Äitee sanos vanhempana ja viisaampana, et ota ny noi kakski ku kerran saat ja joku kolmas lisäks, ku se oli kolmen kerän tarjous. No määhän oon ain ollu kiltti tyttö ja nykki tein niinko Äitee sanos ja tos ne ny o. Että mun silimiä hivelee niimpal makiasti toi väri.


Nii ja tarttu siet sit viel noi serveerauksetki mukaan. Jotenki toi pallokuosi on nii herkku. Tekis ihan mieli uusii verhoi keittiöön, ton tyylisestä pallosta ja kivasta väristä. Pitää kehitellä ja painaa mietintämyssy korville sen tiioilta.


Makiaa viikonloppua vaan kaikil.

Peeässä: Silt varalt jos ny näyttää siltä et tää juttu on ilmestyny monta kertaa, nii mää ny vaan aina löyvän kirjotusvirhei julkasun jäläkeen et, voi nääs nääs mun lukihäiriöö.

1 kommentti:

Paksu Leidi kirjoitti...

Voi Turkanen sentään, että sää oot tartuttanu muhunkin ton rakkauen turkoosiin..!! Ja älä huoli, kyllä jos sä oot puikoissa, niin noi pienet poikkeemat palmikkopuikkojen koossa ei haittaa mitään!!!