lauantai 31. lokakuuta 2009

Pötkylä

Mää neuloin pötkylän ja se ihan Susanna Haaviston vika eiku syy eiku ansio. Siis nääs kun yks aamu tossa aamutv:ssä häntä haastateltiin ja hällä oli yllään mun nähdäkseni Novitan Teddystä (siltä se lanka ainakin näytti) tehty ihana vihree hartianlämmitin tai joku muu sellainen. Se näytti kivalta ja mää aattelin heti et määki haluun semmosen. Kälykän luona käydessä alerekistä bongasin tommosen petroolinvärisen t-paidan ja kotona huomasin et mul on just saman väristä lankaa, tosin vaan yks kerä ja eihän yhestä kerästä mitään saa jos ei satu pipottamaan. Nyt ei pipottanu yhtään ainakaan toi väri. Niinpä mun oli sit ihan PAKKO ostaa kaks kerää lisää samaa lankaa ja alkaa nikuttelemaan.


Ohje: 'oma' (tee ensin kukka ja käytä loput langat pötkylään eli luo 110 silmukkaa, neulo pyörönä niin kauan kun lankaa riittää ja päättele)
Lanka: Novita Teddy 300g
Puikot: Nro 7 pyörö (80cm)
Kukan ohje: Novita talvi 2008, ruusupusero.
Muuta: Kukkaan 40 kpl fasettihelmiä ja kolme turkoosinväristä lehteä


Yllättävän vaikea oli kuvata tuota tekelettä. Se tuntui imevän kaiken valon ulkonakin vaikka aurinko paistoi. Sisällä kuvat onnistui vähän paremmin mutta nuo kukan helmet ja lehdet ei näy ja niistä en saanut millään kunnon kuvaa vaikka kuinka yritin joten deletoin ne kuvat heti pois.

Sitte seuraa piän tunnustusosio. Olin yks päivä liikenteessä mun ystävän kanssa ja hän halusi käydä ohimennessämme ostamassa alpakkalankaa neuletakkiin paikallisesta käsityökeskuksesta, jossa mää en ollu ikinään poikennu, enkä ymmärrä miten tuommonen erreys on päässy käymään. Noh, mää menin vaan mukaan enkä jääny autoon istumaan ENKÄ jättänyt rahapussiakaan pois muasta ja tietäähän miten SIINÄ käy.


Minähän en pelkää kiusauksia vaan käyn niihin kaksin käsin kiinni. ;)) Sen verran kontrolli pelasi etten ostanu kun yhden vyyhdin, mutta mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyikään ja mitä VÄREJÄ. Tuon verran voi sortua, vaikka mulla onkin edessä lankavaraston inventointi. Pelkään vaan että pitää etukäteen ottaa diapamia ja viikko sairaslomaa perään että selviää siitä järkytyksestä. Lankavirta kun tuntuu aina olevan enemmän sisäänpäin kuin ulospäin talosta vaikka kuinka koitan jotain tehdä. Lohduttaudun kuitenkin sillä ajatuksella ettei niitä lankoja kuitenkaa ole vielä(kään) 78 kg niinkun eräällä jonka blogia kerran luin. :D

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Upea "pötkylä"! =)