keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Boleroa samoksella


Tällaista neuleen nitkutusta täällä on harrastettu viime aikoina, pieninä annoksina tosin ja sattuneesta syystä. Jos joku kuvittelee (ei varmaan kukaan) että nyt kaikki on mennyt ohjeen ja suunnitelmien mukaan, niin saa ystävällisesti kuvitella uudelleen. Samanlaista sähläystä tämäkin rojekti oli pullollaan.

Ensimmäinen hiha tehtiin ohjeen mukaan. Ohjeen kuvassakin hihat olivat ylipitkät, mutta mulle ne oli niin pitkät ettei näkynyt sormennipukkaakaan. No toiseen versioon tein silmukan lisäykset reunoihin vähemmillä kerrosväleillä, mutta sekään ei istunut mun käteen (mää kun oon tämmönen taatiainen, niin varmaan mulla on sitten myös taatiaisen käsivarret). Sitten aloitin silmukanlisäykset heti resorin jälkeen ja siihen olin sitten tyytyväinen.


OHJE: Ulla 03/07 Freddie-bolero
LANKA: Novita Samos
PUIKOT: 4 ja 4,5


Tässä kuvassa napit on kaikki kiinni. Piirtelin tuohon päälle vähän paremman näköisen naaman kuin omani. ;=D

Ohje on kiva ja sillä voisi tehdä vielä toisenlaisen versionkin, mutta ei tuo mun kädenjälki tossa neuleessa mikään kovin hyvä ole. Napinläpilistoista tuli vähän löpsöt kuten kauluksestakin, mutta olkoon.


Sitten tässä on vielä vanhan pöytäliinan uusi elämä, joka on valmistunut jo lokakuun alussa (edit. hei haloo se oli syyskuun alussa, mää oon vähän ajantajuton). Meikäläinen kun on ollut semmosella laiskamatokuurilla niin eihän sitä ole voinut kuvata. Kaava on SuuriKäsityö-lehdestä 1/2009 (helppo kaava s.19), jolla oon aikaisemminkin tehnyt mekon. Jonkin verran muokkailin kaavaa ja alunperin visio oli hihattomasta mekosta mutta laitoin kuitenkin hihat kun oli jo niin syksyä. Mekko on ehkä hivenen väljä mutta en kuitenkaan halunnut mitään makkarankuorimiseliininäyttelymekkoa. ;)

Ja sitte mä ajattelin käyttää näitä näin. Ei ihan ehtinyt tälle kesälle mutta ensi kesäksi on valmiina.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiks ketään muuta naurata? Toi kolmas kuvahan on melkein hassuinta ikinä, hihitin kipeenä! :]

Paksu Leidi kirjoitti...

Nauratti se naamio, mutt bolero ja mekko oli ihan mun makuuni.. tykkään just vaaleensinisestä.. Hieno.. tai sanoisko, ett "ei huono". Tekisköhän Santra mullekki????

santra kirjoitti...

Anonyymi: Sun äitis on hassu! :=D Kyl mää tyttäreni tunnistin vaik'et muistanutkaan pistää nimees alle.

Paksu Leidi: Kiitoksia. Sinistä ei olekaan mun vaatekaapissa viime aikoina ollu jos ei turkoosia ja petroolia lasketa. :) Tota, mitäköhän mun sit pitäis tehä??

Paksu Leidi kirjoitti...

Nooo... Täällähän on suuret valikoimat kaikkee..niinkus tierät.. On vanhaa lakanaa ja pöytäliinaa ja kankahia kaapit pönällään... Että siis ihan mitä vaan voi tehä!!!!!!!!!!!! (Ja siis lankojakin on..)Leikki leikkinä! Ei tarvii tehä mulle mitään... (Mä narrasin..)