maanantai 12. syyskuuta 2011

Ei tullu Kerttuja


Mää olin kaivellu lanka laatikoitani ja ettiny sopivaa lankaa Kerttu -sukkiin ja nostanut tarvikkeet keittiön pöydälle, kun Poikalapsi, täällä käydessään alako tsiikailemaan sitä lankakerää sillä silmällä, et oispa kiva saaha keltaiset sukat. No, äiti tekee, mitä äitin täytyy tehä. Siis huolehtii 'lapsukaisen' jalkojen lämpimyydestä talven kynnyksellä (iik, sanoinko mää nyt talven).


Kun mitään toivomuksia ei keltaisen värin lisäksi ollu, aattelin kokeilla tätä jutskaa, joka oli yhessä viimeisimmässä Knitting Daily-postissa, josta paan tähän linkin jos jotakin kiinnostaa. Wrapped stitches with Eunny Jang. Toi mun käyttämä neulomus on kuudennen minuutin kohdalla. Mut siinä on muitakin kivoja jutskia et tsiikailkaa.

Vähän jännäsin ton sukan kokoo, kun neule kutistaa sukkaa kasaan, mut hyvin näyttää joustava ainakin mallin, eli Mieheni, jaloissa. Muuten on perussukka ja lankana 7-veikkaa, puikot oli 3,5 bambut.

7 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kaunis malli! Vai pitäisikö sanoa komea, kun kerran miehen sukat kyseessä :) .

Helena kirjoitti...

Ajattelin että nuo on ompelemalla tehty, ei tullut mieleen että sen voi tehdä myös neuloen. Pitäisi joskus kokeilla, kivan näköiset tuli.

santra kirjoitti...

Heidi ja Päivi-Helena: Kiitokset. Tota systeemiä vois kokeilla eri värisiinkin sukkiin tai johonkin puseroon tms.

Paksu Leidi kirjoitti...

En oo muistanu kertoo, Santra, että ostin Virosta kesällä kahdet bambu-pyöröpuikot, 3½ ja 4½ kokoiset... Tosi kevyet ja "liukkaat", hyvät. Saas nähdä mitä niillä sitten jatkossa teen ???

Pitsisukka kirjoitti...

Nuo on kyllä hienot sukat, minulla on yksi Vogueknitting-malli smokatuista sukista mutta en ole vielä siihen syventynyt. Tehtiinkö nuo smokkaukset neulomisvaiheessa vaiko valmiiseen työhön? Olen aiemmin neulonut mekon pikkutytölle johon smokkasin yläosan viimeistelyvaiheessa valmiiseen joustinneuleeseen ja siitä on kuva blogissanikin, muistan sen olleen jotenkin työlästä jälkikäteen tehtynä. Hieno työ!!!

Pitsisukka kirjoitti...

Siksi tässä kyselen, en saanut avattua tuota linkkiä jonka olit laittanut.

santra kirjoitti...

Pitsisukka: Kiitos kehuista. :) Smokkaukset tehtiin neulomisvaiheessa ja oli kyllä ihan helppoa. Lanka vedetään kuudennen silmukan päästä eteen ja puikolle ja sitten neulotaan ensimmäisen kanssa yhteen ja muut neulotaan normaalisti oikeat oikein, nurjat nurin. Kaikki langanvedot ei kyllä olleet ihan saman pituisia, mutta ei hirveästi valmiissa sukassa näköjään näy. Ei kun kokeilemaan vaan. :)