tiistai 27. syyskuuta 2011

Vauva tulee...


... aina jollekin joskus. Ei nyt kelleen läheiselle tällähetkellä kuitenkaan. ;) Mutta oli ihan pakko ottaa erätauko yhen turnauksen kanssa, joka junnaa ja junnaa, ja jonka kanssa nyhrään ja nyherrän edes takas. Eikä kyseessä ole mikään virkkaustaidon riemuvoitto vaan ihan tavallinen, voisko sanoa verkkovirkkaus. Tässä on nimittäin käyty keskiaikaiset turnajaiset ohjeen, langan ja minun käsityskyvyn kanssa. Viimeksi mainittu häviää. Ja kun ohjetta pitää soveltaa toiselle langalle, se menee siihen malliin että, virkkaus, sovitus ja purkaus (muoks muoks). Revi siitä sitten huumoria.


Päätin tehdä, hermoja lepuuttaakseni, jotain nopsasti valmistuvaa ja päädyin näihin vauvan tossuihin. Käytin siihen Maija-langan jämiä ja puikkoja 2,5, sekä virkkuukoukkua kukkiin. Vähän mietityttää nuo kilikellot, että pitäiskö ne sittenkin ottaa pois, ettei lapsi saa niitä irti ja kurkkuunsa? Hmmm. Tai sitten miettiä joku pomminvarma kiinnityssysteemi.

Ohjeen näihin pongasin viime vuonna ja se löytyy TÄÄLTÄ. Siellä on kuvalliset ohjeet tossujen tekemiseen. Näistä omista ei tullut yhtä nättejä kun niistä ja jotenkin saumat jäi kökköiseksi, vaikka ompelin ne moneen kertaan. Kuvausilma ainakin oli mitä ihanin ja siksi piti siirrellä tossuja ja koittaa mistä tulisi kivoin kuva. Maa tosin oli kosteaa ja sai kyynärpäät märiksi vaan haitanneeko tuo. Kivaa viikkoa vaan kaikille. Turnajaiset jatkuvat..... ;D


8 kommenttia:

helena kirjoitti...

Virkkausohjeet on välillä - no sanoisinko nätisti, että sangen haastavia. Olen paininut saman ongelman kanssa useasti ja silloin tuollainen aivojen lepuutus on todellakin tarpeen. Ihanaiset tossukat sait aikaiseksi!

Paksu Leidi kirjoitti...

Luulen, että vauva kilistelee tyytyväisenä tossujaan, joten ehkä ei kannata poistaa kelloja...!!?? Oma musta virkkuutyöni jäi "telakalle" lepäilemään, kun aivot eivät jaksaneet enää miettiä. Ehkä se sitten joskus... Kauniit tossukat!

Mira kirjoitti...

Söpöt tossut :)
Kovin pieni vauva ei ainakaan vielä kelloja irrottele..

santra kirjoitti...

Helena: Kiitos. Tossukoista vois tehdä jonkun toisenkin väriversion. :)

Paksu Leidi: Just yks päivä mietin sitä sun mustavalkoista jakkua, että miten se neulottiinkaan se kuvio? Vois soveltaa sitä systeemiä sukkiin nyt kun sato on meneillään.

Mira: Kiitos. Huojentavaa kuulla, kun ei ite enää muista noin 'vanhojen' juttujen nyansseja. Omat lapset kun ei enää tossuja heiluttele. ;D Ainakaan noin pieniä.

Paula kirjoitti...

Suloiset pienet tossut <3 Jos kilikellot on hyvin ommeltu kiini, niin tuskin vauveli saa niitä nyppästyä irti :)

Annis kirjoitti...

Ovatpas kerta kaikkiaan suloiset tossukkaat! Kellot kyllä viimeistelevät ehdottomasti tyylin, joten jos ne vain kokee saavansa kyllin tukevasti kiinni, minusta saisivat jäädä kyllä koristamaan nättejä tossuja. Mutta tietysti turvallisuus ennen tyyliä. Varmaan itse tiedät parhaiten, miten tukevat tuntuvat olevan. Nätit ovat joka tapauksessa! :)

Paksu Leidi kirjoitti...

Täytyypä kaivaa se mustavalkoinen jostain kaappien kätköistä ja palauttaa mieleen malliohje. Ei se mikään vaikee ollu... (ei voi olla, kun aattelee minua..!)Jotain oikeeta ja nurjaa varmaankin..

Henna kirjoitti...

Vastavierailulla viimein ja vihdoin, ja nämä pienet tossut houkutteli kommentoimaan:) Pitää lisätä to do -listalle kokeiltavaksi!